Gallery



Προβλήματα μούχλας και κρύο δωματιο;
Έχουμε τη λύση
Επικοινωνήστε άμεσα στο 2310 211010
ή πατήστε το κουμπί ενδιαφέροντος
και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας

Η θερμομόνωση του δώματος ίσως είναι το πρώτο πράγμα από όπου πρέπει να ξεκινήσει κάποιος που ενδιαφέρεται να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα. Ο ζεστός αέρας που είναι ελαφρύτερος ανεβαίνει προς τα πάνω και φεύγει από τις αμόνωτες οροφές. Οι ένοικοι του τελευταίου ορόφου αντιμετωπίζουν συνήθως έντονο πρόβλημα καθώς υπάρχουν μεγάλες απώλειες από την οροφή του κτιρίου. Τα κατά τα αλλά προνομιούχα ρετιρέ είναι εντελώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται κατάλληλη θερμομόνωση προκειμένου να λειτουργήσει σαν θερμική προστασία του κτιρίου και να εμποδίσει τις ανταλλαγές θερμότητας με το εξωτερικό περιβάλλον. Ένα αμόνωτο ρετιρέ σημαίνει πολύ κρύο τον χειμώνα και ανυπόφορη ζέστη το καλοκαίρι. Επίσης η έλλειψη θερμομόνωσης είναι η κύρια αιτία για διάφορες φθορές στην οροφή, όπως σχηματισμοί κηλίδων υγρασίας και μούχλας.

 

Η πολυουρεθάνη είναι θερμομονωτικό υλικό και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι οτι έχει τον μικρότερο και συνεπώς τον καλύτερο συντελεστή θερμοαγωγιμότητας (λ) από όλα τα μονωτικά υλικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες στη θερμοκρασία, άρα μονώνει επαρκώς τον χώρο με μικρότερο πάχος μόνωσης σε σχέση με άλλα μονωτικά υλικά.  Αν και είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θερμομόνωσης, είναι και οικονομική λόγω της ευκολίας εφαρμογής της. Αυτό σημαίνει οτι παρέχει αποτελεσματικές και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις στα κτίρια με πολύ προσιτή τιμή. 

Η πολυουρεθάνη δεν πρέπει να παραμένει εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία γι' αυτό είναι απαραίτητη η κάλυψη της με άλλα υλικά, όπως επαλειφόμενα. 

Η πολυουρεθάνη εφαρμόζεται με ψεκασμό απευθείας στον χώρο με ειδικό μηχάνημα υψηλής πίεσης. Η θερμομόνωση του κτιρίου με αυτή τη μέθοδο παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως την ενιαία μόνωση χωρίς μικρά κενά που αφήνουν αναγκαστικά οι θερμομονωτικές πλάκες. Η θερμομόνωση με πολυουρεθάνη μειώνει σημαντικά τη συνολική κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου και συνεπώς ελαττώνει το κόστος θέρμανσης τον χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι. 

Η πολυουρεθάνη είναι κατάλληλη για τη θερμομόνωση και τη στεγάνωση δωμάτων, εξωτερικών τοίχων, σκεπών, πυλωτών και δύσκολων επιφανειών όπως καμπύλες ή αυλακωτές λαμαρίνες. Επίσης εφαρμόζεται και για θερμομόνωση δεξαμενών, containers, ψυγεία, καραβιών και δικτύων σωληνώσεων.

 

Χαρακτηριστικά Πολυουρεθάνης

Η πολυουρεθάνη ανήκει στην κατηγορία των σκληρών αφρωδών μονωτικών υλικών και έχει δομή κλειστών κυψελών. Έχει χρώμα κίτρινο και είναι άοσμο υλικό. Το βάρος της είναι 40-60 kg/m3.  

 

Πλεονεκτήματα πολυουρεθάνης

  • Μονώνει χώρους που η προσπέλαση τους είναι δύσκολη
  • Θερμομονώνει ενιαία, χωρίς αρμούς
  • Είναι οικονομικότερη μέθοδος θερμομόνωσης από την εξωτερική θερμομόνωση τύπου ''Kέλυφος''
  • Εφαρμόζεται με ταχύτητα κι ευκολία 
  • Στεγανοποιεί σε 30 δευτερόλεπτα
  • Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε προσωπικό για την εφαρμογή
  • Έχει 100% πρόσφυση στην επιφάνεια εφαρμογής 
  • Εφαρμόζεται με επιτυχία σε κάθετες, κοίλες, κυρτές και ανάποδες επιφάνειες (πυλωτές) ή επιφάνειες με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες
  • Είναι ιδανική για παλιές κατασκευές, καθώς δεν προσθέτει βάρος στο κτίριο
  • Ελαχιστοποιεί τις αστοχίες και διαρροές, λόγω της απουσίας αρμών κι ενώσεων κατά την εφαρμογή 
  • Δεν δημιουργεί θερμογέφυρες
  • Έχει αντοχή σε φωτιά (Β2 class, DIN 4102, Part 2)
  • Έχει αντοχή σε θερμοκρασίες -50 °C έως 120 °C
  • Μπορεί να βαφεί
  • Δεν μυρίζει, δεν οξειδώνεται και δεν προκαλεί μύκητες

 

Πολυουρεθάνη και περιβάλλον

  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Μείωση των εκπομπών CO2
  • Μηδενική επιβάρυνση του όζοντος
  • Η πολυουρεθάνη δεν εκπέμπει επιβλαβή στοιχεία κι έχει πιστοποιηθεί ως δομικό υλικό κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους (Πιστοποίηση από τον οργανισμό AgBB Commitee For Health – Related Evaluation of Building Products). Χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην κατασκευή ψυγείων με τρόφιμα.

 

Σύγκριση πολυουρεθάνης με άλλα θερμομονωτικά υλικά

Τα 5 cm πολυουρεθάνης ισοδυναμούν με 7,5 cm πολυστερίνης και 9 cm ορυκτοβάμβακα.

 

Πιστοποιητικά πολυουρεθάνης

Η πολυουρεθάνη έχει πιστοποίηση από τους διεθνείς οργανισμούς ΕΟΤΑ (European Organisation for Technical Approvals) και DIBt (Γερμανικός Οργανισμός Πιστοποίησης Δομικών Υλικών)

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Χρόνος διόγκωσης  17 δευτερόλεπτα 
Πυκνότητα (πυρήνα)  55 kg/m³
Αντοχή σε θλίψη  0.41 N/mm²
Θλίψη  5%
Αντοχή σε κάμψη  0.45 N/mm²
Κάμψη  13 mm
Απορρόφηση νερού μετά από 7 ημέρες   1.3 Vol %
Θερμική Αγωγιμότητα (λ)  0.021 W/mK
Διαπερατότητα υδρατμών  100μ
Σταθερότητα με καταπόνηση φορτίου  1.9 %
Κλειστές κυψέλες  96 %

Πηγή: Viopol

 

Για  τη θερμομόνωση της ταράτσας είναι γνωστοί οι όροι συμβατική και ανεστραμμένη μόνωση.

Στη συμβατική ή κλασσική μόνωση εφαρμόζεται πρώτα η θερμομόνωση και έπειτα ακολουθεί η στεγανοποίηση, δηλαδή η θερμομονωτική στρώση βρίσκεται κάτω από τη στεγανοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι η στεγανοποιητική στρώση λειτουργεί σαν μια ασπίδα προστασίας της θερμομόνωσης από τα βρόχινα νερά. Σε αυτήν την περίπτωση ψεκάζεται ο αφρός πολυουρεθάνης και έπειτα διαστρώνεται μπετόν με τις απαραίτητες κλίσεις, ώστε να φεύγουν τα βρόχινα νερά προς τις υδρορρόες. Τέλος, επικολλάται το ασφαλτόπανο το οποίο δεν δημιουργεί βατή επιφάνεια γι' αυτό μπορεί είτε να επικαλυφθεί με πλάκες είτε να μείνει εκτεθειμένο με την προϋπόθεση της μη συχνής χρήσης του. 

 

Στην ανεστραμμένη μόνωση γίνεται ακριβώς το αντίθετο δηλαδή εφαρμόζεται πρώτα η στεγανοποίηση και έπειτα ακολουθεί η θερμομόνωση. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να ψεκαστεί ο αφρός πολυουρεθάνης μόνο πάνω στο μπετόν και ποτέ πάνω στα ασφαλτόπανα. Έπειτα, επικαλύπτεται η πολυουρεθάνη με επαλειφόμενα, πλάκες ή μπετόν. 

 

Τεχνικές Συμβουλές θερμομόνωσης δώματος με πολυουρεθάνη 

 

Συνθήκες εφαρμογής: Η ελάχιστη θερμοκρασία πρέπει να είναι 10 °C και η ιδανική θερμοκρασία είναι 15 °C.

  1. Προετοιμάζουμε την επιφάνεια καθαρίζοντάς την από διάφορα αντικείμενα και σαθρές επιφάνειες.
  2. Ψεκάζουμε διογκωμένη πολυουρεθάνη σε όλη την επιφάνεια σε αλλεπάλληλες στρώσεις έως το επιθυμητό πάχος με ειδικό μηχάνημα υψηλής πίεσης.
  3. Επαλείφουμε με ειδικά υλικά λευκού χρώματος σε τρεις στρώσεις τη μονωμένη επιφάνεια για προστασία της πολυουρεθάνης από την ηλιακή ακτινοβολία και την ενίσχυση της στεγανοποίησης.
  4. Τοποθετούμε υαλοπίλημα ενδιάμεσα των στρώσεων ως οπλισμό για μεγαλύτερη διάρκεια του συστήματος.

ή

  1.   Τοποθετούμε γεωύφασμα ως διαχωριστική στρώση.
  2. Διαστρώνουμε τσιμεντοκονία κλίσεων με προσθήκη στεγανωτικών μάζης και ινών πολυπροπυλενίου.

 

 

Δείτε και αυτό

Θερμομόνωση ταράτσας με θερμομονωτικό πλακίδιο

θερμομόνωση δώματος με θερμομονωτικό πλακίδιο | Μονώσεις Αβραμίδης





    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜAΖΙ ΜAΣ

    Λεωφ. Κων. Καραμανλή 17 TK 54638 Θεσσαλονίκη