Πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους, ειδικά όταν πρόκειται για παλιό κτίριο που είναι αρκετά κοστοβόρο στη λειτουργικότητά του, από το να προβούν σε αγορά ενός καινούργιου. Τα επιδοτούμενα προγράμματα που τρέχουν στην αγορά όπως το ''Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον'' βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό φαίνεται και από την μεγάλη απήχηση που έχουν στον κόσμο.

Δίνονται κίνητρα για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, όπως:

  1. Θερμομόνωση

Στεγανοποίηση και θερμομόνωση της ταράτσας

Αρχική εργασία αν μένετε στον τελευταίο όροφο πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση είναι η στεγανοποίηση της ταράτσας η οποία είναι σημαντικό να είναι σίγουρη για να μην σας δημιουργήσει προβλήματα με τις πρώτες βροχές στο ανακαινισμένο σας σπίτι. Έπειτα η θερμομόνωση της ταράτσας είναι μια επένδυση για το σπίτι σας καθώς αφενός σας βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης εντός του σπιτιού και αφετέρου σας βελτιώνει τα οικονομικά σας λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας που επιτυγχάνει. Μην ξεχνάμε ότι οι τελευταίοι όροφοι έχουν μεγάλες απώλειες από την αμόνωτη  ταράτσα τους και είναι από τις πρώτες εργασίες που πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα.

Εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων

Η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, των κολόνων και των τοιχίων συμβάλλει και αυτή στην ενεργειακή αναβάθμιση. Επιπρόσθετα βελτιώνει την όψη των συχνά σαθρών εξωτερικών τοίχων απαλείφοντας ζημιές από υγρασίες και μούχλες. Η μόνωση εξασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, στα κρύα του χειμώνα και στις ζέστες του καλοκαιριού, με σημαντική μείωση των εξόδων για θέρμανση και ψύξη. Η μόνωση προσφέρει επίσης στεγανοποίηση του τοίχου από βροχές και νερό.

Θερμομόνωση της πυλωτής

Αν μένετε στον πρώτο όροφο πάνω από πυλωτή θα έχετε σίγουρα νιώσει την έλλειψη θερμομόνωσης όπως κρύο και υγρό καμιά φορά δάπεδο, μούχλα χαμηλά στους τοίχους, αδυναμία θέρμανσης χώρου κ.α. Η λύση όλων αυτών είναι η θερμομόνωση της πυλωτής. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες του κτιρίου και επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Θερμομόνωση της στέγης

Η θερμομόνωση της σκεπής είναι απαραίτητη καθώς παρουσιάζει πολύ μεγάλη εξοικονόμηση στην ενέργεια που καταναλώνει ένας χώρος για να διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία και στα χρήματα που διαθέτει κάποιος για να αγοράσει αυτή την ενέργεια. Ο τελευταίος όροφος κάτω από τη στέγη είναι αυτός που καταπονείται ιδιαίτερα καθώς επηρεάζεται χειμώνα και καλοκαίρι από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η θερμομόνωση της σκεπής μπορεί να εφαρμοστεί είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά. Στην πρώτη περίπτωση της εξωτερικής θερμομόνωσης ψεκάζεται ο αφρός πολυουρεθάνης στα κεραμίδια από την πάνω μεριά και έπειτα επικαλύπτεται με ειδικά επαλειφόμενα υλικά συνήθως σε κεραμιδί χρώμα για να μην αλλάξει το χρώμα της στέγης. Η πολυουρεθάνη έχει τέλεια πρόσφυση στη στέγη γι' αυτό γίνεται ένα σώμα με αυτή. Στη δεύτερη περίπτωση της εσωτερικής θερμομόνωσης, αν μεταξύ της στέγης και του εσωτερικού χώρου μεσολαβεί μια οριζόντια πλάκα σκυροδέματος, τότε η θερμομόνωση εφαρμόζεται είτε στην οριζόντια πλάκα είτε απευθείας στη στέγη.

Εσωτερική θερμομόνωση τοίχων

Η εσωτερική θερμομόνωση τοίχων και οροφής είναι μια γρήγορη, οικονομική και αποτελεσματική διαδικασία. Η εσωτερική θερμομόνωση είναι μια καλή λύση όταν υπάρχουν προβλήματα έλλειψης θερμομόνωσης σε τοίχους που είναι εκτεθειμένοι και συντρέχουν ακόμα κάποιοι άλλοι λόγοι, όπως μη δυνατότητα εξωτερικής θερμομόνωσης λόγω μεγάλου κόστους σκαλωσιάς, αδυναμία πρόσβασης, κ.α.

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων
  2. Εγκατάσταση φυσικού αερίου
  3. Αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού
  4. Σκίαση με τέντες
  5. Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Πέρα όμως από αυτές τις επιδοτούμενες εργασίες πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να κάνουν και άλλες εργασίες με την ευκαιρία της ανακαίνισης όπως την ηχομόνωση του σπιτιού τους που πολλές φορές είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που είναι η αιτία και η αφορμή να ξεκινήσει μια ανακαίνιση. Στην ηχομόνωση καλύπτονται συνήθως τοίχοι, οροφές και πάτωμα.

 


Διαβάστε πρώτα αυτό
Έχουμε τη λύση
Επικοινωνήστε άμεσα στο 2310 211010
ή πατήστε το κουμπί ενδιαφέροντος
και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σαςΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜAΖΙ ΜAΣ

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 17 TK 54638 Θεσσαλονίκη