Προβλήματα υγρασίας στην οροφή;
Έχουμε τη λύση
Επικοινωνήστε άμεσα στο 2310 211010
ή πατήστε το κουμπί ενδιαφέροντος
και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας

Η στεγανοποίηση έχει στόχο να προστατεύσει τις κατασκευές από την υγρασία, η οποία επιφέρει πολλές φθορές εξωτερικά και εσωτερικά των κτιρίων. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μηχανικές αλλοιώσεις στο κτίριο αλλά και προβλήματα στην υγεία των ενοίκων. Αν και η πλήρης στεγάνωση των κτιρίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση κατά την κατασκευή, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, λόγω κακοτεχνιών, παλαιότητας των κτιρίων ή ακόμα και λόγω παντελούς απουσίας της στεγάνωσης, παρουσιάζονται πολλά προβλήματα υγρασίας ιδιαίτερα στον τελευταίο όροφο, στο ισόγειο ή στο υπόγειο ενός κτιρίου. Η εταιρία μας παρέχει εργασίες στεγανοποίησης σε πάσχοντα κτίρια ή σε κτίρια υπό κατασκευή. Η στεγανοποίηση δεν είναι μόνο το προϊόν που θα επιλέξετε αλλά είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εφαρμογής και υλικών.

 

Που εφαρμόζεται η στεγανοποίηση ;

Η πιο πάσχουσα περιοχή σε ένα κτίριο είναι η ταράτσα. Οι μονώσεις ταρατσών είναι οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις όταν μιλάμε για στεγανοποίηση. Με τη σωστή διάγνωση και τη στεγανοποίηση ταρατσών έχουμε 100 % αποτελεσματικότητα. Τα υπόγεια και οι περιμετρικοί τοίχοι παρουσιάζουν και αυτά προβλήματα στεγανοποίησης και ειδικά η στεγανοποίηση υπογείου θεωρείται από τις πιο δύσκολές περιπτώσεις.  


Ποιες είναι οι μέθοδοι στεγανοποίησης;

Σήμερα, αναλόγως το χρηματικό ποσό που θέλει να διαθέσει κανείς υπάρχουν και οι ανάλογοι τρόποι στεγάνωσης με την αντίστοιχη ποιότητα και διάρκεια στον χρόνο. Για την περίπτωση της υγρασίας στην ταράτσα (ή δώμα) υπάρχει η μέθοδος των επαλειφόμενων υλικών και των ασφαλτοπάνων.

 

Τα επαλειφόμενα υλικά είναι η πιο οικονομική μέθοδος. Εφαρμόζονται πάνω σε οριζόντιες (ταράτσες) αλλά και σε κάθετες επιφάνειες (τοίχοι) σε δύο ή τρεις στρώσεις. Προτείνεται η χρήση του πλέγματος ενδιάμεσα των στρώσεων ως οπλισμός για την ενίσχυση της στεγανοποίησης.

Στην αγορά κυκλοφορούν υλικά με ποικίλες συστάσεις. Τα πιο οικονομικά με διαφορά είναι τα ασφαλτικά γαλακτώματα ή αλλιώς νερόπισσες. Χρησιμοποιούνταν ευρέως παλιότερα ενώ τώρα έχουν απαξιωθεί καθώς έχουν βγει στην αγορά νέας τεχνολογίας υλικά.

Υπάρχουν επαλειφόμενα ακρυλικής βάσεως τα οποία δημιουργούν ένα ελαστικό φιλμ πάνω στην επιφάνεια. Είναι συνήθως λευκού χρώματος για να απορροφούν όσο το δυνατό λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία αλλά βγαίνουν και σε κεραμιδί και γκρι χρώμα. Δεν ακολουθούν μεγάλες συστολο-διαστολές με αποτέλεσμα να σκίζονται και να ρηγματώνουν σχετικά εύκολα. Είναι πιο ακριβά υλικά από τα ασφαλτικά γαλακτώματα.

Τέλος, υπάρχουν και τα πολυουρεθανικής βάσεως, τα οποία υπόσχονται πολλά λόγω της τεχνολογίας τους. Είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα ακρυλικά υλικά αλλά υπερτερούν στη διάρκεια ζωής και στην ποιότητα στεγάνωσης που προσφέρουν. Δημιουργούν μία ενιαία, ελαστική κι ανθεκτική μεμβράνη, κατάλληλη για στεγανοποίηση ταρατσών.

Τα ασφαλτόπανα παραμένουν μέχρι και σήμερα η πιο σίγουρη και μακρόχρονη λύση στη στεγανοποίηση ταρατσών. Μπορεί να είναι πιο ακριβή μέθοδος από τα επαλειφόμενα υλικά αλλά διαρκεί για πάνω από μια δεκαετία και ίσως για δύο. Τα ασφαλτόπανα ακολουθούν τις συστολο-διαστολές και δεν σκίζονται εύκολα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν σε ρολά των 10 m2 συνήθως. Στην κατηγορία των ασφαλτοπάνων περιλαμβάνονται πλήθος υλικών διαφορετικής ποιότητας. Ένας τρόπος για να τα αξιολογήσετε είναι να τα γνωρίσετε με μια επίσκεψη στο κατάστημά μας.



Πόσο κοστίζει μια στεγανοποίηση;

Οι τιμές μόνωσης ταράτσας κυμαίνονται από 8 €/m2 μέχρι 15 €/m2 ανάλογα με το ασφαλτόπανο που θα επιλέξετε και τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης. Στην εταιρία μας έχουμε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές χωρίς να μειώνουμε την ποιότητα της εργασίας μας και των υλικών. Οι πολύ φθηνές στεγανοποιήσεις να σας προβληματίζουν.

 

Πόσες μέρες διαρκούν οι εργασίες στεγανοποίησης;

Σε μια συνηθισμένη ταράτσα μέχρι και 100 m2 όλη η διαδικασία της στεγανοποίησης διαρκεί 3 ημέρες περίπου. Αν χρειάζεται αποξήλωση παλιών ασφαλτοπάνων υπολογίστε μια ημέρα ακόμη.

 

Πόσο διαρκεί η αποτελεσματικότητα της στεγανοποίησης;

Όπως όλα εξάλλου έτσι και η στεγανοποίηση δεν μένει για πάντα, η συνηθισμένη διάρκεια της είναι 10 – 20  χρόνια ανάλογα με τη συντήρηση της, την ποιότητα του ασφαλτοπάνου, τις κλίσεις της ταράτσας (αν λιμνάζουν τα νερά της βροχής στο ασφαλτόπανο μειώνεται ο χρόνος ζωής της στεγανοποίησης) και ένα πλήθος άλλων παραγόντων. Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάστηκαν προβλήματα μετά από λίγα χρόνια και αυτό γιατί υπήρξε κακοτεχνία, ελλιπή συγκόλληση των ασφαλτοπάνων, επιλογή κακής ποιότητας ασφαλτοπάνων, επιλογή ακατάλληλου ασφαλτοπάνου για την περίπτωση. Γι΄αυτό καλύτερα να λάβετε υπόψη σας πολλά πράγματα πριν αποφασίσετε με ποιους θα συνεργαστείτε και τι υλικά θα χρησιμοποιήσετε. Στην εταιρεία μας δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα εργασίας και ακολουθούμε τις οδηγίες εφαρμογής των υλικών. Ο επιβλέπων μηχανικός της εταιρείας μας βρίσκεται επιτόπου στα έργα για να ελέγχει κάθε στάδιο της μόνωσης.   

 

 Τί θα πρέπει να προσέξω σε μια στεγανοποίηση;

Δύο είναι τα σημαντικότερα σημεία στη μόνωση ταράτσας, το συνεργείο εφαρμογής και τα υλικά που θα επιλέξετε. Το τεχνικό προσωπικό που θα κάνει την εφαρμογή των υλικών θα πρέπει τουλάχιστον να έχει πείρα στις εν λόγω εργασίες, να έχει καλό όνομα στην αγορά από παλαιότερα έργα, να έχει τεχνογνωσία για τα πολλά θέματα που προκύπτουν, να σας δίνει εγγύηση ή οποία να ισχύει, να διαθέτει ποιότητα στην εργασία και να είναι μια σοβαρή εταιρία με έδρα όπου ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να απευθυνθείτε για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει στο μέλλον.

Τα υλικά που θα επιλέξετε είναι εξίσου σημαντικά γιατί θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της μόνωσης. Πέρα από τα ασφαλτόπανα υπάρχουν και άλλα βοηθητικά υλικά που παίζουν ρόλο, όπως αστάρια, μαστίχες κ.α.. Διαλέξτε ένα έμπιστο συνεργείο που θα επιλέξει ποιοτικά υλικά για την εργασία.     

 

Θα έχω εγγύηση για την αποτελεσματικότητα της εργασίας;

Στην εταιρία μας σας εγγυόμαστε γραπτώς για τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε και την εργασία μας. Σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα στεγανοποίησης  εξ αιτίας της κακής εφαρμογής των υλικών από μέρους της εταιρίας μας ή εξαιτίας των υλικών αναλαμβάνουμε χωρίς καμία υποχρέωση από μέρους σας την επιδιόρθωση της στεγανοποίησης.   

Προσοχή όμως η εγγύηση δεν καλύπτει φθορά που μπορεί να προξένησε κάποιο άλλο άτομο εκτός της εταιρίας κατά τη διάρκεια άλλων εργασιών που έγιναν ετεροχρονισμένα από τη στεγανοποίηση και τρύπησαν τη στεγανοποίηση. Για να αποφεύγετε τέτοιες περιπτώσεις, επικοινωνείτε μαζί μας όταν θέλετε να εκτελέσετε επιπρόσθετες εργασίες στην ταράτσα σας και υπάρχει ενδεχόμενο να βλάψετε τη στεγανοποίηση. Θα σας συμβουλέψουμε ή θα σας προτείνουμε προϊόντα στεγανοποίησης για να μην πληγώσετε τη μόνωση. Εργασίες σχετικές με ηλιακά, κεραίες κ.α. κάποιες φορές δημιουργούν ανεπανόρθωτες φθορές στη στεγανοποίηση αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά από την αρχή. 

 







ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜAΖΙ ΜAΣ

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 17 TK 54638 Θεσσαλονίκη