Τι είναι τα νέας γενιάς κτίρια;
Έχουμε τη λύση
Επικοινωνήστε άμεσα στο 2310 211010
ή πατήστε το κουμπί ενδιαφέροντος
και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας
image-1

 

Αν οραματίζεστε ένα σύγχρονο κτίριο, ενεργειακά αποδοτικό και όσο το δυνατό λιγότερο κοστοβόρο εμπιστευτείτε μας να φτιάξουμε μαζί έναν άνετο, υγιεινό και ευχάριστο χώρο για εσάς. Η εποχή μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε προστιθέμενη αξία στον χώρο οικίας ή εργασίας σας. Με τη βοήθεια των εφαρμογών της μόνωσης μπορούμε να φτιάξουμε τον ιδανικό χώρο σε θερμοκρασία, στεγανότητα και ηχομόνωση. 


Τι είναι ένας σύγχρονος ενεργειακός χώρος;

Ενεργειακά αποδοτικός χώρος σημαίνει σωστή θερμοκρασία που κάνει τους χρήστες του χώρου να νιώθουν άνετα θερμικά σε ένα ευχάριστο και ισορροπημένο κλίμα χωρίς ρεύματα αέρα και απώλειες θερμότητας. Σημαίνει επίσης λιγότερα έξοδα για την θέρμανση και ψύξη του χώρου. Τρίτο και πολύ σημαντικό πλεονέκτημα ενός ενεργειακού χώρου είναι η υγιεινή ατμόσφαιρα εντός της κατασκευής, χωρίς τους ενοχλητικούς και ανθυγιεινούς λεκέδες μούχλας στους κρύους τοίχους. Τέλος, η στροφή μας στα ενεργειακά αποδοτικά σπίτια συνδέεται με την περιβαλλοντική συνείδηση που πρέπει να έχουμε ως κάτοικοι αυτού του κόσμου και να σκεφτόμαστε υπεύθυνα για τους φυσικούς πόρους που μας διαθέτει η φύση γη και θα πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο. 
Σύγχρονο κτίριο σημαίνει επίσης κτίριο χωρίς προβλήματα, προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες και τους εξωτερικούς παράγοντες. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτονται είναι σίγουρα εκτός από τη θερμομόνωση, στεγανότητα, ηχομόνωση και πυροπροστασία. 

Με ποιον τρόπο;

Στους τοίχους: 
Θερμομόνωση - Ηχομόνωση- Στεγανοποίηση
Με το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης στους εξωτερικούς εκτεθειμένους τοίχους της κατασκευής καταφέρνετε μονομιάς τους τρεις στόχους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Θα απολαμβάνετε τα οφέλη ενός θερμομονωμένου, ηχομονωμένου και στεγανού κτιρίου. Οι θερμομονωτικές πλάκες που επικολλώνται στον τοίχο προσφέρουν ηχομείωση και θερμομόνωση στην κατασκευή ενώ οι σοβάδες εξωτερικής χρήσης στεγανοποιούν την επιφάνεια και δεν επιτρέπουν τη διείσδυση του νερού και της υγρασίας. 
Εναλλακτικά, μπορούμε να εφαρμόσουμε εσωτερική θερμομόνωση σε τοίχους που δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξωτερική θερμομόνωση (λόγω διατηρητέων προσόψεων, έλλειψης πρόσβασης εξωτερικά κ.α.). Σε αυτή την περίπτωση αν και η αποτελεσματικότητα στη θερμομόνωση δεν είναι η ίδια, το κόστος εργασιών είναι μικρότερο και υπάρχει ταχύτερη θέρμανση και ψύξη του χώρου. 

Ηχομόνωση - Πυροπροστασία
Στους τοίχους και τις οροφές που συνορεύουν με άλλους χώρους και θέλετε να τους ηχομονώσετε μπορείτε να τους επενδύσετε με γυψοσανίδα και ηχοαπορροφητικές πλάκες ορυκτοβάμβακα μαζί με ηχομονωτικές μεμβράνες. Αυτή η επένδυση θα σας προσφέρει σημαντική ηχομείωση και ακουστική ποιότητα. Η χρήση ορυκτοβάμβακα που είναι οικολογικό υλικό θα σας χαρίσει και πυροπροστασία.

Στη στέγη: 
Θερμομόνωση
Γνωρίζοντας ότι η θερμότητα φεύγει προς τα πάνω είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε το κτίριο από τη στέγη. Οι θερμομονωτικές πλάκες όπως εξηλασμένη πολυστερίνη, διογκωμένη πολυστερίνη και πετροβάμβακας προσφέρουν θερμομόνωση σε ταράτσες ή κεραμοσκεπές. Στην περίπτωση της κεραμοσκεπής ειδικά μια πολύ καλή λύση είναι η θερμομόνωση με ψεκασμό πολυουρεθάνης. Η πολυουρεθάνη αναβαθμίζει σημαντικά ενεργειακά το κτίριο λόγω της θερμομονωτικής αποτελεσματικότητας της. 

Στεγανοποίηση
Προστατευμένη κατασκευή από την υγρασία και το νερό επιτυγχάνεται με στεγανοποίηση. Είτε υπάρχει επίπεδη ταράτσα είτε κεραμοσκεπή υπάρχουν αντίστοιχοι τρόποι στεγανοποίησης. Η λύση των ασφαλτοπάνων στις ταράτσες και των μεμβρανών στις κεραμοσκεπές καλύπτουν την ανάγκη για στεγανοποίηση των κτιρίων. 

Για μια πιο ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου σας ελέγξτε τα κουφώματα, τον τρόπο θέρμανσης, τις τέντες και τα ηλιακά. 

 

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜAΖΙ ΜAΣ

    Λεωφ. Κων. Καραμανλή 17 TK 54638 Θεσσαλονίκη